Over ons

Wie zijn de leden van Soroptimistclub De Reestlanden?

Het Vrouwenscala wordt georganiseerd door de leden van Soroptimistclub De Reestlanden, maar wie zijn dat eigenlijk? En: wat is het Soroptimisme?

Als grootste internationale serviceorganisatie van vakvrouwen zet Soroptimist International zich wereldwijd in voor de bevordering van mensenrechten en de positieverbetering van vrouwen en meisjes. We zetten al onze kennis en vaardigheden hiervoor in zodat vrouwen en meisjes in staat zijn om op autonome en authentieke wijze een bijdrage te leveren aan de samenleving.

Dit bereiken we door het werken aan projecten. Op deze manier ondersteunen we actief lokale, nationale en internationale gemeenschappen. De projecten passen binnen een centraal thema dat om de 3 jaar wordt vastgesteld.

De Unie van Soroptimistclubs in Nederland, Suriname en Curaçao bestaat momenteel uit 101 clubs en telt in totaal 3.20o leden. Soroptimisten vormen een groot professioneel internationaal netwerk. Naast de projecten zijn daarom voor veel Soroptimisten de verschillende contacten bijzonder en uitdagend. De vriendschappen dichtbij met leden van de eigen club, maar zeker ook de contacten met Soroptimisten uit andere culturen, maken het Soroptimisme tot iets heel bijzonders.

Club De Reestlanden beslaat het gebied rondom de Reest: van Hoogeveen, Dalen, Zuidwolde tot aan Meppel toe. Momenteel tellen we rond de 30 leden: allemaal vakvrouwen die hun kennis en kunde inzetten voor het goede doel.

Wil je meer over ons en onze activiteiten weten, klik dan op onderstaande link voor onze website die onderdeel uitmaakt van de landelijke website van Soroptimistclubs in Nederland.

Soroptimistclub De Reestlanden

 

     Soroptimistclub De Reestlanden

 

 

            Volg ons ook op Twitter:  @SorDeReest